• info@docendi.nl
  • 06-24473013

Advanced

Advanced

Advanced rijtraining (4 uur / max. 2 pers.)

Deze rijtraining is met name geschikt voor klanten die hun eerste ervaringen met het voortgezette rijden willen opdoen. De focus ligt daarbij op een verbeterde rijvaardigheid (vlot & veilig) en minder op het rijden met hoge(re) snelheden. Deze rijtraining vindt plaats in Nederland.

Na een eerste kennismaking met u en uw voertuig rijdt u naar een geschikte locatie waar u de eerste beginselen van het voortgezette rijden zult ervaren. U leert uw voertuig anders bedienen, zoals remmen, sturen en schakelen, zodat u in alle situaties de volledige controle over uw auto blijft behouden. U wordt zich bewust van de (on)mogelijkheden van uzelf en van uw voertuig. Daarbij leert u meer over de veiligheidssystemen die uw auto bezit. En, als u dat wenst ervaart u deze ook!

Op verschillende locaties krijgt u de kans om deze verbeterde rijtechnieken uzelf steeds meer eigen te maken. U bepaalt uiteraard zelf met welke snelheden u traint. Ondertussen leert u meer over de gevaren in het verkeer, zodat u nog bewuster gaat rijden. Door andere kijktechnieken gaat er letterlijk een wereld voor u open!

Na een pauze volgt u een dynamische route waar u leert om bijv. bochten vlotter en veiliger te rijden. Op de autosnelweg leert u meer over posities op de weg, het rijden van op- en afritten en zelfs een techniek waarmee andere weggebruikers voor u aan de kant zullen gaan!
U arriveert na 4 uur rijden met een grote glimlach weer terug op uw startlocatie. Deze unieke ervaring wordt bekrachtigd door het uitreiken van een persoonlijk Certificaat van Deelname!

Programma:

08:30u – 09:0uKennismaking
Voertuig en banden
Optimale zit- en stuurhouding
09:00u – 09:30uTaal van de weg
R.O.B. (afstand / ruimtekussen)
09:30u – 10:30uK.R.A.T.S. (scheiden van voertuighandelingen)
Regressief remmen / Piekremmen
ABS / ESP
Over- en onderstuur
Stuurbehandeling
Kijken en waarnemen
10:30u- 10:45uPauze
10:45u – 11:30uOefenroute rijden
Bochtlijnen (ideaal of veilig)
Bochtentechniek (gasondersteund, zetten en doorsturen)
Plaats op de weg
Taal van de weg
11:30u – 12:30uAutosnelwegen
Op- en afritten
Vegen / ontmoedigen
12:30uEinde

info@docendi.nl

Regio Breda

06-24473013

Volg ook de blogsite van mijn vrouw Ilse