• info@docendi.nl
  • 06-24473013

Over mij

Over mij

September 2017. De tijd voor een volgende stap is aangebroken, namelijk de start van Docendi. Een eigen bedrijf, naast mijn werkzaamheden bij de overheid, waarmee ik niet alleen mijn eigen collega’s, maar ook u of uw bedrijf verder op (de) weg help!

Ik wil me graag aan u voorstellen. Mijn naam is Willem Janssen en ik ben 43 jaar oud. Samen met mijn vrouw Ilse en onze twee kinderen woon ik in Oosterhout (nb), nabij Breda.

Sinds 1999 ben ik werkzaam bij de overheid. Ik heb het hier enorm naar mijn zin, maar tegelijkertijd heb ik nòg een grote passie. Namelijk, alles op het gebied van auto’s en motoren!

In 2006 ben ik mij gaan specialiseren tot docent voortgezette rijopleidingen. In deze functie ben ik werkzaam geweest bij de Politieacademie en heb ik verschillende rijopleidingen voor de auto gegeven.

Om deze functie te mogen uitoefenen heb ik eerst zelf de SRO gevolgd. Deze specialistische rijopleiding wordt ook gegeven aan bijv. arrestatieteams en aan anti-terreureenheden van Politie & Defensie.

De SRO is het hoogst haalbare niveau van rijden voor op de openbare weg. Omdat ik ben opgeleid tot docent kreeg ik ook docent-specifieke technieken aangeleerd. Denk hierbij bijv. aan het geven van perfecte demo’s, maar ook aan het ingrijpen met de dubbele bediening en/of het stuur onder soms zeer extreme omstandigheden.

Mijn lesbevoegdheid behaalde ik nadat ik de opleiding pedagogisch-didactische aantekening aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) had afgesloten. Ik volgde onderwijskunde en uitgebreide theorielessen op het gebied van verkeerswetgeving. Ook ben ik een aantal weken in Zwitserland in opleiding geweest om daar voortgezette voortuigbeheersing onder extreme (weers)omstandigheden te leren.

Naast rijinstructeur voor de overheid, ben ik tevens bevoegd burger-rijinstructeur. Hiervoor heb ik mijn IBKI instructiebewijs behaald. Omdat ik ook de OGS+ pas bij het IBKI heb behaald, mag ik ook rijtrainingen ‘optische- en geluidssignalen’ (met zwaailicht en sirene) verzorgen voor alle hulpverleningsdiensten in Nederland.

Vanaf 2006 heb ik voor de Politieacademie met name de BROA (Basis Rij Opleiding Auto) voor aspirant agenten gedoceerd. In deze opleiding leren de agenten – allemaal al in het bezit van het rijbewijs – rijden in een opvallende politieauto met algemene vrijstelling én met optische- en geluidssignalen. Ook het verbeteren van de diverse rijtechnieken, waaronder kijken, sturen, bochten, inhalen, etc. wordt in deze opleiding aangeleerd. Want, waar men is gestopt na het behalen van het rijbewijs, gaan we verder tijdens een voortgezette rijopleiding.

Na verloop van tijd ben ik ook de meer ervaren politieagenten gaan lesgeven/trainen. Hierbij kunt u denken aan rijopleidingen voor de videoauto, de recherche, de ME (Mobiele Eenheid), de Belgische politie, maar ook de politie rijvaardigheidstraining. Laatst genoemde training betreft een driejaarlijkse applicatie voor agenten die dagelijks in (on)opvallende politieauto’s rijden.

In 2010 heb ik zelf de motoropleiding (OBMS) bij de Politieacademie gevolgd en ben tot 2019 werkzaam geweest op de politiemotor. Na verloop van tijd kreeg ik echter andere functies waardoor ik steeds minder in de auto of op de motor zat. Maar, zowel het auto- als motorrijden bleef lonken!

Van 2013 tot en met 2023 heb ik als freelance docent gewerkt bij een bedrijf in Best welke ook voortgezette rijopleidingen verzorgt ten behoeve van (semi-) overheidsinstellingen. Een greep uit zowel opvallende- als onopvallende rijopleidingen:

-De hondengeleiders van de politie
-De aanhoudingseenheden (AE / VAG) van de politie
-De observatieteams (OT) van de politie
-De arrestatieteams (OAT / DSI) van de politie
-De parketpolitie van justitie
-De MARSOF van defensie (anti-terreureenheid van de mariniers)
-De KCT van defensie (anti-terreureenheid van de commando’s)
-De FIOD
-De AIVD
-De MIVD
-De brandweer
-Huisartsenposten
-Rijkswaterstaat

En, sinds september 2017 dus ook mijn eigen bedrijf Docendi!

info@docendi.nl

Regio Breda

06-24473013

Volg ook de blogsite van mijn vrouw Ilse