• info@docendi.nl
  • 06-24473013

Dynamic-PRO

Dynamic-PRO

Dynamic-PRO rijtraining (9 uur / max. 2 pers.)

Deze rijtraining is met name geschikt voor klanten die al veel ervaring hebben opgedaan in het voortgezette rijden en de verschillende rijtechnieken tot in detail eigen willen maken. De focus ligt daarbij op een verbeterde rijvaardigheid (vlot & veilig) in combinatie met het benutten van het potentieel van uw motor. Snelheid is daarbij ondergeschikt aan vaardigheid. Deze training vindt plaats in Nederland. De ANWB Mergelland route in Zuid-Limburg is hier onderdeel van!

Na een eerste kennismaking met u en uw voertuig rijdt u naar een geschikte locatie waar u de eerste beginselen van het voortgezette rijden zult ervaren. U leert uw voertuig anders bedienen, zoals remmen, sturen en schakelen, zodat u in alle situaties de volledige controle over uw motor blijft behouden. U wordt zich bewust van de (on)mogelijkheden van uzelf en van uw voertuig. Daarbij leert u meer over de veiligheidssystemen die uw motor bezit. En, als u dat wenst ervaart u deze ook!

Op verschillende locaties krijgt u de kans om deze verbeterde rijtechnieken uzelf steeds meer eigen te maken. U bepaalt uiteraard zelf met welke snelheden u traint. Ondertussen leert u meer over de gevaren in het verkeer, zodat u nog bewuster gaat rijden. Door andere kijktechnieken gaat er letterlijk een wereld voor u open!

Na een pauze rijdt u richting Zuid-Limburg. Op de autosnelweg leert u meer over posities op de weg, het rijden van op- en afritten en zelfs een techniek waarmee andere weggebruikers voor u aan de kant zullen gaan!

De snelheid zal steeds meer worden opgevoerd, en na de lunch rijdt u de ANWB Mergelland route door het prachtige heuvelland van Zuid-Limburg. Deze route is een begrip binnen de voortgezette rijopleidingen, omdat de verbeterde rijtechnieken uit het ochtendprogramma hier uitgebreid aan bod komen. Een extra moeilijkheidsgraad is het volgen van de routeborden die u makkelijker mist dan gedacht! Daarnaast biedt de Mergelland route u uitgebreid de mogelijkheid om o.a. bochtlijnen en bochtentechnieken te beoefenen. U leert hierdoor bochten vlotter en veiliger rijden. En, inhalen op provinciale wegen zal op een compleet nieuwe en veiligere wijze gebeuren dan u ooit heeft gedaan. Een fantastische ervaring rijker rijdt u vanuit het Zuiden weer via de autosnelweg terug.

U arriveert na 9 uur rijden met een grote glimlach weer terug op uw startlocatie. Deze unieke ervaring wordt bekrachtigd door het uitreiken van een persoonlijk Certificaat van Deelname!


Programma:

08:30u – 09:00uKennismaking
BRAVOK / BRAVOC
Kleding en communicatiemiddelen
09:00u – 09:30uTaal van de weg
R.O.B. (afstand / ruimtekussen)
09:30u – 10:30uK.R.A.T.S. (scheiden van voertuighandelingen)
Sturen (inleunen / meeleunen / tegenleunen)
Kijken en waarnemen
10:30u- 10:45uPauze
10:45u – 11:30uOefenroute
Autosnelwegen
Plaats op de weg
Op- en afritten
Vegen / ontmoedigen
Taal van de weg
11:30u – 12:30uLunch (inbegrepen)
12:30u – 14:00uMergelland-route
Bochtlijnen (ideaal of veilig)
Bochtentechniek (gasondersteund, zetten en doorsturen)
Plaats op de weg
Inhalen
14:00u – 14:15uPauze
14:15u – 16:00uVervolg Mergelland-route
16:00u – 16:15uPauze
16:15u – 17:30uAutosnelwegen
Vervolg ochtendprogramma
17:30uEinde

info@docendi.nl

Regio Breda

06-24473013

Volg ook de blogsite van mijn vrouw Ilse