• info@docendi.nl
  • 06-24473013

Performance

Performance

Performance rijtraining (8 uur / max. 2 pers.)

Deze rijtraining is met name geschikt voor klanten die vooral het volledig potentieel van hun auto willen ervaren. De focus ligt – onderweg naar de Duitse Autobahn – op een verbeterde rijvaardigheid (vlot & veilig) in combinatie met het rijden met hoge(re) snelheden. Eenmaal over de grens gaat het gas er vol op! Deze rijtraining vindt plaats in zowel Nederland als Duitsland.

Na een eerste kennismaking met u en uw voertuig rijdt u naar een geschikte locatie waar u de eerste beginselen van het voortgezette rijden zult ervaren. U leert uw voertuig anders bedienen, zoals remmen, sturen en schakelen, zodat u in alle situaties de volledige controle over uw auto blijft behouden. U wordt zich bewust van de (on)mogelijkheden van uzelf en van uw voertuig. Daarbij leert u meer over de veiligheidssystemen die uw auto bezit. En, als u dat wenst ervaart u deze ook!

Op verschillende locaties krijgt u de kans om deze verbeterde rijtechnieken uzelf steeds meer eigen te maken. U bepaalt uiteraard zelf met welke snelheden u traint. Ondertussen leert u meer over de gevaren in het verkeer, zodat u nog bewuster gaat rijden. Door andere kijktechnieken gaat er letterlijk een wereld voor u open!

Na een pauze rijdt u richting de Duitse grens. Op de autosnelweg leert u meer over posities op de weg, het rijden van op- en afritten en zelfs een techniek waarmee andere weggebruikers voor u aan de kant zullen gaan!
De snelheid zal steeds meer worden opgevoerd, en na de lunch krijgt u uitgebreid de gelegenheid om op de Duitse Autobahn de magische grens van 200 km/h te doorbreken. De verbeterde rijtechnieken uit het ochtendprogramma komen pas echt van pas als u op- en afritten met hoge snelheid gaat rijden. Als u dat wilt krijgt u ook de kans om op hoge snelheid een noodstop te ervaren. Een fantastische ervaring rijker rijdt u vanuit Duitsland weer terug richting de startlocatie.

Onderweg wordt u een dynamische route aangeboden waarin u alles wordt geleerd over bochtlijnen en bochtentechnieken. U leert hierdoor bochten vlotter en veiliger rijden. En, inhalen op provinciale wegen zal op een compleet nieuwe en veiligere wijze gebeuren dan u ooit heeft gedaan.
U arriveert na 8 uur rijden met een grote glimlach weer terug op uw startlocatie. Deze unieke ervaring wordt bekrachtigd door het uitreiken van een persoonlijk Certificaat van Deelname!


Programma:

08:30u – 09:00uKennismaking
Voertuig en banden
Optimale zit- en stuurhouding
09:00u – 09:30uTaal van de weg
R.O.B. (afstand / ruimtekussen)
09:30u – 10:30uK.R.A.T.S. (scheiden van voertuighandelingen)
Regressief remmen / Piekremmen
ABS / ESP
Over- en onderstuur
Stuurbehandeling
Kijken en waarnemen
10:30u- 10:45uPauze
10:45u – 11:30uAutosnelwegen
Plaats op de weg
Op- en afritten
Vegen / ontmoedigen
Taal van de weg
11:30u – 12:30uLunch (inbegrepen)
12:30u – 14:30uHoge snelheidstraining Duitse Autobahn
Noodstop
Op- en afritten
Vegen / ontmoedigen
14:30u – 14:45uPauze
14:45u – 16:30u
Oefenroute
Bochtlijnen (ideaal of veilig)
Bochtentechniek (gasondersteund, zetten en doorsturen)
Plaats op de weg
Inhalen
16:30u
Einde

info@docendi.nl

Regio Breda

06-24473013

Volg ook de blogsite van mijn vrouw Ilse